Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

7 vinkkiä keväisen kodin sisustamiseen

Lisätty 23.03.2016

 

Kevät! Inspiroivin ja auringonpaisteen myötä hedelmällisin aika uusien sisustusprojektien starttaamiseen. Lisääntynyt valo ja kevään pilkahdukset vaikuttavat mielialaan voimakkaasti. Yhtä varmasti kuin kevät saapuu, iskee myös sisustusinspiraatio. Kevät tuo mukanaan monenlaisia juhlia ja kotiin panostetaan! Näillä vinkeillä saat kevään kotiin:

 

 

1. Siivoa

Kevätaurinko paljastaa raadollisesti pyyhkimättä jääneet pinnat, pölypallot nurkissa ja sormenjäljet kaappien ovissa. Pesemällä likaiset ikkunat päästät kevään valonsäteet sisätiloihin. Kuivata pyykit ulkona kevätauringossa ja heitä matot ulos tuulettumaan. Puhtaassa kodissa on helppo hengittää ja ihana olla!

 

2. Karsi

Turhat tavarat pöydillä ja kirjahyllyjen täytteenä tekevät yleisilmeestä tunkkaisen. Sijoita tärkeät esineet yhteen harkittuun paikkaan ja pidä muut pinnat tyhjinä. Jos et uskalla avata komeron ovea tavaravyöryn pelossa, on aika varata kirppispöytä. Järjestä kaapit ja myy tarpeettomat tavarat. Maksimoi säilytystila oikean kokoisilla säilytyslaatikoilla.

 

 

3. Kevennä

Vaihda raskaat tekstiilit kevyisiin ja avaa verhot. Paksut pimentävät verhot pitävät viiman poissa talvella, mutta kesää kohti mentäessä kannattaa suosia läpikuultavia ja pellavaisia materiaaleja. Olisiko tänä keväänä aika hankkia uusi sohva? Trenditietoinen hankkii massiivisen tumman sohvan tilalle menneiden vuosikymmenten mukaisen kevyen ja siron sohvan. Eikä se värikään ole enää pelkkä harmaa, vaan rohkea valitsee pastellivärin!

 

4. Luonnonmateriaalit

Teräs ja kiiltävät pinnat ovat mennyttä. Suosi kotimaista ja valitse rohkeasti luonnonmateriaaleja sisustukseen! Puu on materiaalina eheyttävä ja tuo palan luontoa sisälle. Jos remontoit kodin pintoja, vaihda muovipintainen laminaatti massiivipuiseen lankkuun. Suosi sisustuksessa kerroksellisuutta ja anna elämän eri vaiheiden näkyä! Muista myös piha ja kuisti. Kanna lumilapiot varastoon, hoida viherkasvit ja osta keittiön pöydälle kukkia!

 

 

5. Väritä

Kevät saa tuoda mukanaan värejä. Jos pelkäät että kyllästyt väreihin, pidä suuret pinnat ja kalusteet neutraaleina. Vaihtamalla tekstiilit päivität sisustuksen värit kädenkäänteessä. Värien määrää ja intensiteettiä säätelemällä saadaan aikaan monia eri tunnelmia. Tällä hetkellä väreistä pinnalla ovat vaaleanpunainen ruusukvartsi, sinisen vaaleat sävyt ja keskivihreän sammutetut sävyt. Harmaa ja valkoinen pitävät edelleen pintansa. Myös rohkea keltainen jatkaa trendivärinä!

 

6. Kokeile ja uskalla

Jos siitä tulee hyvä mieli, se toimii. Sinun kotisi saa näyttää sinulta. Jos pidät vaaleanpunaisesta, käytä sitä! Maalikaupasta saat lainaksi tapettipaloja ja maalinäytteitä, joiden avulla voit rauhassa miettiä kotona oikeita materiaaleja. Entäpä jos kaivaisit kotisi autenttiset materiaalit esiin? Hirsi-ja tiiliseinät ovat täynnä luonnetta verrattuna valkoisiin kipsilevyihin.

 

7. Ota ammattilainen avuksi

Kokonaisuuden hallinta on sisustamisen hankalin osa, ota siis rohkeasti yhteyttä sisustamisen ammattilaiseen. Rautakaupoista ja erikoismyymälöistä saat asiantuntevaa apua kyseisen yrityksen tuotteisiin, mutta suurempaa kokonaisuutta ja visuaalista ilmettä rakentaessa on paras ottaa yhteyttä koulutettuun sisustussuunnittelijaan. Sisustussuunnittelija rakentaa eri valmistajien tuotteista sinulle toimivan kokonaisuuden ja säästät aikaa ja vaivaa!