Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asunnon keittiön edullinen muutos

Lisätty 01.02.2016

Joskus vuokra-asunnon sisustusratkaisut eivät istu täysin omaan makuun, eikä suuria muutoksia saa tai edes kannata asukkaan toimesta tehdä. Pienillä vinkeillä kodista voi kuitenkin saada toimivan ja viehättävän. Tähän vuokra-asunnon keittiöön suunniteltiin pieniä ja edullisia parannuksia, jotka on helppo tarvittaessa palauttaa entiselleen, jos asunnosta joskus muutetaan pois. Pohjaratkaisusta tehtiin loogisempi ja visuaalista ilmettä kohennettiin edullisin ratkaisuin. Vuokra-asunto sijaitsee vanhassa 1920-luvulla rakennetussa koulurakennuksessa. Vanhan ajan henki haluttiin nostaa uudelleen esiin!

Vuokra-asunnon keittiö toi alkuperäisessä kunnossaan mieleen 1990-luvun suurtalouskeittiöt. Keittiö on rakennettu nykyiseen muotoonsa 2000-luvun alussa, jolloin vanhan koulun toinen pääty muutettiin asuinkäyttöön. Suuren ikkunan ansiosta keittiö on valoisa. Neliöitä on riittävästi ja huonekorkeuttakin yli kolme metriä. Alkuperäinen harmaaksi maalattu lautalattia on kaikkine naarmuineen viehättävä. Sisään tultaessa oikealla puolella sijaitsee suuri ruokakomero, liesi, tiskiallas ja kaapistot. Keittiön välitilassa on valkoiset laatat keskisinisellä saumalla ja muutama sininen laatta "piristyksenä". Vasemmalla puolella keittiötä on ns. kodinhoitonurkkaus, jossa on yläkaapit, jääkaappi, pakastin ja astianpesukone. Työtaso on pätkäisty, jotta nurkkaan on aikoinaan mahtunut päältä täytettävä pyykinpesukone. Keskellä keittiötä olevan suuren ikkunan edessä on tilaa ruokailuryhmälle.         

 

Keittiön oikea pääty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen muutosta.  Keittiön oikea puoli. Oikeassa reunassa eteiseen johtava oviaukko.                                                       Vasen puoli ovelta katsottuna. Ruokailutila jää oikealle.

 

Keittiön suunnittelussa keskityttiin keittiön välitilan muutokseen, kodinkoneiden sijoitteluun ja työtasotilan maksimointiin. Siniset saumat käsiteltiin valkoisiksi Saumafixillä. Kyseinen tuote on tarkoitettu kaakelisaumojen uudistamiseen ja kunnostamiseen. Kellertävät saumat muuttuvat puhtaan valkoisiksi 1-2 käsittelykerralla, ja tähän käyttöön tuote on varsin näppärä. Tummien saumojen värjääminen vaatii taas useita kerroksia. Saumafix on sen verran riittoisaa, että yksi purkki riittää mainiosti myös leveisiin saumoihin ja useisiin kerroksiin keittiön välitilaa käsiteltäessä. Tuote lähtee käsittelyn aikana helposti irti kaakeleista ja työtasosta, joten erillistä suojaamista laatoille tai tasoille ei tarvita.

Yksittäiset siniset laatat peitettiin saumaamisen jälkeen valkoisella dc-fixillä, kontaktimuovilla joka soveltuu mainiosti pikkuremonttiin. Tämän jälkeen harmaat kuviolliset kaakelitarrat asennettiin pintaan ja valmista tuli! Laattatarrat täältä. Aikaa koko muutokseen kului noin kaksi päivää ja rahaa alle 100 euroa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muutoksen jälkeen.  Mikä herkullinen retrokeittiö tästä tulikaan! © Suunnittelutoimisto Lempipaikka

 

Keittiön vasemman päädyn lähtötilanne ei ollut paras mahdollinen käytännöllisyyden kannalta. Kodinkoneita oli sekä tason alla että päällä. Valkoinen laminaattitaso oli kannakkeiden ja puusta sahatun lankun varassa, joten sen oli aika väistyä. Jo varhaisessa vaiheessa päätettiin, että pakastin ja jääkaappi siirtyvät torniksi seinän viereen, jotta pyykinpesukoneen viereen mahtuu pyykkikori ja työtaso saadaan kokonaisuudessaan käyttöön. Ikeasta hankittiin tammikuvioinen laminaattitaso, joka sahattiin oikeaan mittaan. Edullinen ja helppo tapa saada lisää työtasoa keittiöön, jossa sitä on liian vähän. Jääkaapin takana olevalle seinälle olisi mahtunut 50 cm leveä yläkaappi, mutta koska kaappitilaa oli jo riittävästi, päädyttiin avohyllyihin jonne voitiin sijoittaa mikroaaltouuni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muutoksen jälkeen.  Nyt on työtasoa riittävästi ja kodinkoneet loogisessa järjestyksessä. © Suunnittelutoimisto Lempipaikka