Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yhdistetty työhuone ja lastenhuone

Lisätty 12.02.2016

 

Tänään työn alla on 1980-luvun omakotitalon työhuone, joka remontoidaan mummolan vauvan huoneeksi. Aikakaudelle tyypillisesti alkuperäisenä lattiamateriaalina on muovimatto, seinissä puolipaneelit ja maalatut tekstiilitapetit ja katossa mäntyiset kattopaneelit. Muovimaton tilalle on suunnitteilla valkokäsitelty tammikuvioinen laminaatti – tärkeinä ominaisuuksina kestävyys ja pitkän aikavälin saatavuus, jotta muihinkin huoneisiin saadaan sama lattiamateriaali myöhemmin. Tekstiilitapettien poisto voi olla hidasta ja työlästä, joten yhtenä vaihtoehtona on ohuen kipsilevyn asentaminen tapetin päälle. Ihanteellisinta on poistattaa aina vanhat materiaalit ja vasta sitten lisätä uudet, mutta aina se ei ole mahdollista.  Katsotaan mitä remontti tuo tullessaan, usein lopulliset päätökset voidaan tehdä vasta kun nähdään miten vanhat pintamateriaalit käyttäytyvät!

1980-luku riisutaan huoneesta maalaamalla paneelikatot ja päivittämällä  muut pintamateriaalit ja kalusteet vuoteen 2016. Kiinteä vaatekaappi poistetaan, jotta tilaan saadaan mahtumaan pinnasängyn lisäksi työpöytä ja säilytystilaa. Tekstiileillä huoneeseen tuodaan pirteyttä ja lastenhuoneeseen sopivaa leikkisyyttä. Suuret pinnat pidetään neutraaleina. Haasteena tässä kohteessa on huoneen pieni pinta-ala. Oikein mitoitetuilla kalusteilla ja tapettien kuvioiden mitoituksella voidaan vaikuttaa tilakokemukseen. Ei siis liian suuria kuvioita pieneen huoneeseen, eikä massiivisia kalusteita. Värit ja materiaalit pidetään yksinkertaisina, sillä liiallinen sekoittaminen lisää ahtauden tunnetta. Tähän kohteeseen palataan kevään aikana, kun suunnitelmat valmistuvat ja remontti pääsee vauhtiin.

 

 

Isakin Lovebirds Stone-tapetti Tapettikaupasta. Kattopaneelit, vaalea tammilaminaatti ja värisävyt eri valmistajilta. Finlaysonin ajaton Elefantti-puuvillakangas on suunniteltu  vuonna 1969. Kalusteet mm. Ikeasta.

 

Luonnosvaiheen mallinnuksia suunnittelukohteesta.

 

 

 

 

 

 

 

Elefantti-torkkutyyny                                                                                Lily Island-naulakot                      Kirahvi-juliste                                                Panda with hat-juliste